Актуелно

Делегације Тивта и Новополотског у посети Нишу

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски примила је у Градској кући чланове делегација из градова и општина из иностранства које су допутовале у Ниш и присуствују обележавању  крсне славе Градске општине Пантелеј, Св. Пантелејмон. Угостила је делегације из Тивта, Црна Гора, и града Новополотског, Белорусија.

У разговору са пријатељима, градоначелница Ниша захвалила је на њиховом присуству којим су увеличали обележавање славе Градске општине Пантелеј.

Градоначелница Ниша је госте из Белорусије упознала са привредном, културом и историјом града, као условима које град обезбеђује инвеститорима који су заинтересовани да послују у овом делу Србије. Размењена су и искуства која се односе на инфраструктурну изградњу као и могућности сарадње на многим пољима.

Ниш је предиван град, посебно нам се допала архитектура јер долазимо из града који не може да се похвали старим здањима. Архитектура Ниша је сведок историје овог града, истако је           Семјоничев Сергеј Ољегович,  први заменик председника Новополотског извршног комитета.

Ниш и Тиват имају развијену вишегодишњу сарадњу а два града повезује авио линија Ниш-Тиват, као и сарадња добровољних ватрогасних друштава јер хуманост не познаје границе.

Успостављање авио-линије између Ниша и Тивта био је први корак привредне и туристичке сарадње Ниша и Тивта, казала је градоначелница Ниша Драгана Сотировски.

Жељко Комненовић, председник општине Тиват је додао да су у Тивту најбројнији туристи из Србије, а да је само летовима са аеродрома у Нишу у овај град до сада стигло преко 1.600 гостију.

Учесници су разговора изразили су спремност да сарадња између Ниша и пријатељских и братских градова буде интензивирана. Истовремено, Ниш је био место повезивања градова који сарађују са Нишом да успоставе односе сарадње и међусобно.

Још садржаја