Актуелно

У порти храма Св. Николе малишанима поклони за Лазареву суботу

Град Ниш и ГО Палилула заједничком акцијом обрадовали су малишане пригодним пакетићима за наступајуће празнике. Пакетиће је малишанима у порти храма Св.Николе за дечији празник Врбицу, када се деца иначе дарују, уручила градоначелница Ниша Драгана Сотировски са председником ГО Палилула Братиславом Вучковићем и председником Скупштине те општине Николом Божићем.

Градоначелница Сотировски је истакла да су овакве иницијативе значајне јер на овај начин не само да се деца обрадују поклонима већ је то и нека врста путоказа да они виде колико је важна саборност и окупљање уочи великих празника. На овај начин млада поколења уче да чувају и негују нашу традицију.

Председник ГО Палилула Братислав Вучковић је казао да је даривање малишана за празника традиције те општине, јер поклоне најмлађи добијају за сваки празник. Сваке године деца са територије ГО Палилула буду обрадована поклон пакетићима за Божић, Лазареву суботу или Ускрс.

Лазарева субота се обележава на посеба начин, тако што се деца облаче у најсвечанију одећу и стављају око врата звончиће везане тробојком.

Још садржаја