Заменица градоначелнице Града Ниша

Заменица Градоначелнице

Града Ниша

ДУШИЦА ДАВИДОВИЋ

ДУШИЦА ДАВИДОВИЋ

Е-пошта:
Телефон:

Душица Давидовић је похађала основну школу “Вожд Карађорђе” и гимназију “Светозар Марковић” у Нишу.

По струци је дефектолог.

Студије је завршила на Дефектолошком факултету у Београду на смеру Поремећаји и корекција вида.

Осамдесетих година радила је у Специјалној школи Бубањ у Нишу, а потом и у Дому здравља Ниш, када постаје и приватни предузетник.

Својевремено је као чланица Градског већа Града Ниша обезбедила донацију за два обданишта на сеоском подручју, донацију породице Карађорђевић и Британске краљевске породице.

Без и једног динара градских пара, захваљујући одличној сарадњи са Министарством рада републике Србије и бројних донатора успела је да у Нишу,  изгради  прву Регионалну сигурну кућу у Нишу за жене и децу жртве породичног насиља.

Са тимом сарадника допринела је отварању Регионалног центра за породични смештај и усвојење, трећи таквог типа у Србији.

Захваљујући њеном ангажовању у социјалној заштити и пројекту чији је она била аутор, Конгрес Савета Европе наградио је Град Ниш 2011. године признањем за изузетност урађеног пројекта  чиме је наш град, као једини на Балкану приступио  Европској мрежи градова по мери деце.

2010. године у Стразбуру именована је од стране Савета Европе за известиоца о документу  о спречавању најтежих облика насиља над децом.

Прошле године је у Стразбуру личним анагжовањем и подношењем амандмана успела да спорни део текста документа Конгреса савета Европе о интерно расељеним и избеглим лицима на простору Европе о наводном кршењу људских  права расељених лица у Србији, избрише.

Тиме је осујећен покушај појединих европских институција да прикажу лажно кршење људских права на територији наше земље.

Душица Давидовић је удата, мајка двојице синова и бака унуке Миле.