Актуелно

25 година од бомбардовања центра Ниша касетним бомбама

У Нишу је у ораганизацији Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Града, државном церемонијом обележен Дан сећања на цивилне жртве НАТО агресије 1999.године. У име града на Споменик жртвама НАТО бомбардовања венце су положили градоначелница Ниша Драгана Сотировски и председник Скупштине града Ниша доц. др Бобан Џунић, а у име министарства помоћница министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Сања Лакић.

Према речима градоначелнице Ниша тада је страдало 16, а теже рањено 18 Нишлија. Додала је да овај дан морамо да памтимо и оставимо у аманет млађим генерацијама да га никада не забораве, не само због жртава у Нишу него и због жртава широм Србије.

На Шуматовачку улицу, Тврђавску пијацу и аутобуску станицу у самом центру Ниша тог 5.маја пре 25 година избачено је 3.000 забрањених касетних бомби из 16 контејнера.

Данас смо овде да се сећамо, помолимо, ставимо цвет, али и да као Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања наставимо да негујемо културу сећања, навела је Сања Лакић.

Државној церемонији полагања венаца и одавања почасти код Споменика жртвама НАТО агресије, присуствовале су породице погинулих и рањених, представници Министарства одбране и Војске Србије, Министарства унутрашњих послова, Нишког управног округа, Руско-српског хуманитарног центра из Ниша, као и многобројна удружења и грађани.

Још садржаја