Актуелно

Нишки привредник донирао књиге ОШ „Вожд Карађорђе“

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски  је са Браниславом Михајловићем, власником компаније „Ресор“ из Гаџиног Хана, уручила ОШ  „Вожд Карађорђе“ комплет књига за школску библиотеку. Књиге су донација компаније „Ресор“, а градоначелница је овом приликом позвала и остале привреднике да се придруже акцији и тако обогате новим насловима школске библиотеке.

Сотировски је истакла да су овакве акције и вредности помало заборављене, али да никада није касно да се оне врате у наше школе. Додала је да са директорком школе договорено да три највреднија ученика која су прочитала највише књига буду награђена на крају школске године.

Према речима Михајловића, ово је тек почетак оваквих донација. На иницијативу градоначелнице, сваке наредне године донираће књиге свим основним школама. Циљ је да уз помоћ књига однегујемо здраву младу генерацију за добробит нашег народа и државе.

Милена Костић, директорка једне од најстаријих основних школа у Граду је нагласила да ученици воле да читају и радо проводе време у пријатном амбијенту школске библиотеке. Велику подршку имају и од стране учитеља и наставника који их усмеравају у томе.

Градоначелница је овом приликом упутила позив основним школама да се јаве Канцеларији за локални економски развој како би им Град помогао у капиталном инвестирању.

Још садржаја