Члан Градског већа за омладину и спорт

Инж. спец. АЛЕКСАНДАР СТОЈИЧИЋ

Е-пошта:
Телефон:
На Високој техничкој школи у Нишу завршио струковне студије на смеру грађевинско инжењерство и специјалистичке студије на Академији техничко васпитачких наука у Нишу на смеру комунално инжењерство.

Завршио је стручно усавршавање за тренера оперативног рвања на Факултету спорта и физичког васпитања Универзитета у Нишу.

Лиценцирани је тренер ММА федерације Србије.

Као такмичар, тренер и организатор домаћих и међународних такмичења, борилачким спортовима се бави петнаест година. Један је од пионира, и свакако један од најпризнатијих ММА бораца на овим просторима. Његов скор од 11 победа и само један пораз сврстава га у сам врх борилачких вештина, и то не само на нашим просторима.

Похађао је припреме за утакмице, тренинге, инструкторе и курсеве учења широм Европе и света. Током своје професионалне каријере, која траје од 2016. године, био је члан најбољег клуба у Шкотској у Единбургу и Гласгову и месецима је радио са најбољим тимом. Похађао је семинаре из рвања, бокса, кик бокса, тренинга снаге и издржљивости у Штутгарту, Франкфурту, Улму, Карлсруеу. Неколико месеци је провео на усавршавању у Цириху у Швајцарској. Провео је месец дана на Балију и у Индонезији радећи са најистакнутијим рвачима у азијском региону.

Његов дугогодишњи тренерски рад резултирао је покретањем ММА спорта, као и бразилског јиу-јитсу-а на југу Србије. Његова тренерска каријера усредсређена је на изградњу аматерске инфраструктуре у борилачким вештинама.

Александар Стојичић је ожењен и отац је једног детета.