Чланица Градског већа за образовање

др МАРИЈА РАНЂЕЛОВИЋ

Е-пошта:
Телефон:
Марија Ранђеловић, доктор комуниколошких наука, рођена је 1974. године у Нишу. Каријеру просветног радника започела је 1996. године у школи „Краљ Петар I” у Нишу, где је радила све до 2011. године. Одлуком Владе Републике Србије именована је за директора Дома ученика средњих школа у Нишу, 2011. године. Данас је на позицији директора Народног универзитета у Нишу.

Као истакнути друштвени радник, била је члан УО Института за педагошка истраживања у Београду, у два мандата, најреферентније просветне установе у Србији. Члан је комисија и радних тела ЗУОВА за увођење стандарда у образовању и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије. Одлуком СГ Ниш, била је члан Савета за борбу против болести зависности и члан Савета за организацију Књижевне колоније Сићево, такође неколико година. Била је члан УО ”Пчелица” и члан  УО Народног позоришта у Нишу.

Аутор је више семинара, акредитованих од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја Србије, намењених за стручно усавршавање запослених у образовању.

Учесник је бројних конференција у земљи и иностранству, на теме из васпитно – образовног рада, образовне политике, медијске писмености и културе и менаџмента у образовању и култури.

Њене књиге представљене су у више од 100 општина у Србији и региону и превођене су на неколико језика.

У својству руководиоца добитник је многих републичких, као и награда и признања локалног значаја.

Универзитетско звање стекла је у ужој научној области Култура и медији.