Члан Градског већа за привреду и одрживи развој

Проф. др ВЛАДИСЛАВ МАРЈАНОВИЋ

Е-пошта:
Телефон:

Рођен је у Нишу 29.6.1975. године. Докторску тезу под називом „Промене привредне структуре Србије и интеграциони процеси у Европи“, одбранио је 2010. године на Економском факултету у Нишу, под менторством проф. др Зорана Аранђеловића.

Од 2000. ради на Економском факултету у Нишу, где обавља наставне активности на свим нивоима студија.

Предавач је по позиву на Универзитету у Новом месту (Република Словенија), Универзитету у Белгороду и Руској царинској академији у Москви (Руска Федерација). Учествовао је у раду различитих комисија, одбора и тела на Универзитету и ван њега. Учесник је бројних научних скупова, конгреса и форума широм света.

Дугогодишњи је члан организационих и програмских одбора научних скупова везаних за регионалну и проблематику економске политике.

Један је од оснивача и координатора Међународне летње школе економије, једне од најпрестижнијих манифестација коју организује Економски факултет Универзитета у Нишу.

Активно је учествовао на неколико домаћих и међународних пројеката:

“Стратегија развоја Републике Србије“, Владе Републике Србије (2002-2003);

“The Possibilities for Investment in the Corridor X Area in Serbia – The Nis Example“, пројекат рађен у сарадњи са „Pellicioli – Bertoldi Consulting Studio Venice“ и „Faculty of Economics Venice“ (2004);

„Start Negotiating“, у организацији NGO „Milenijum“ и Европске уније (2006);

  • „Стратегија развоја Града Ниша“, пројекат Града Ниша рађен у сарадњи са „UN Habitat“ и „ERVET“ (2008), када је био и члан Савета за развој Града Ниша;
  • “Management of NGO Sector in Serbia”, у сарадњи са „CVNO Banska Bistrica“ и „Slovak Aid“ (2010-2011).
  • Од 2009. године ангажован на пројекту „European Enterprise Network“, Европске комисије, у оквиру кога је био члан секторске групе за пољопривреду и агроиндустрију 2011-2015, а тренутно саветник за развој малих и средњих предузећа.
  •  
  • Од 2012. до 2015. године је обављао функцију продекана за наставна и студентска питања Економског факултета у Нишу.

Вишегодишњи је члан Научног друштва економиста Србије и Друштва економиста Ниша.

Говори немачки и енглески језик.

Ожењен је и отац два сина.