Актуелно

На Међународни дан Рома пакетићи ромској деци

Међународни дан Рома обележава се 8.априла. Тим поводом у Градској кући градоначелница Ниша је поделила пакетиће ромској деци. Први пут је истакнута и ромска застава испред Градске куће, а Тврђавски мост је осветљен плавом и зеленом бојом.

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски је истакла да се Град труди да помогне ромској деци посебно када се ради о подизању свести о значају образовања и здравствене заштитете. Како би их Град подржао на том путу за најбоње основце, средњошколце и студенте обезбеђене су стипендије као подстрек да наставе образовање. Посебну пажњу Град поклања мотивацији припадника ромске заједнице да већу пажњу поклоне здравственој заштити.

Сотировски је додала да заједно са представницима ромске заједнице Град ради на томе да уреди комуналну инфраструктуру у ромским махалама и да се створе бољи услови за њихов али и живот њихове деце.

Светислав Јовановић, директор Ромског културног центра захвалио се Граду и градоначелници Сотировски што је данас први пут истакнута ромска застава на Градској кући, а мост обојен у бојама ромске заставе, плавој и зеленој. Захвалио се и на напору који Град чини да се побољшају услови живота ромске заједнице надајући се да ће ова добра сарадња да се настави.

Још садржаја