Актуелно

На Медијани одржана свечана академија поводом градске славе

Поводом славе града Ниша Свети цар Константин и царица Јелена, у присуству високих званица и гостију из Републике, града али и 11 страних делегација, одржана је свечана академија на месту задужбине Константина, археолошком налазишту Медијана. Свечаност је додатно увеличао нишки Симфонијски оркестар са солистима.

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски је још једном честитала славу свим грађанима Ниша и захвалила се свим званицама што су у дане славе у нашем граду и што својим присуством овој прослави дају посебан печат и значај. Она је поручила да само слогом и саборношћу можемо да опстанемо и да се не одричемо борбе за слободу, правду и истину што наше државно руководство и председник Александар Вучић чине и данас.

Јевгениј Баранов из Руског дома уручио је градоначелници Сотировски орден Министарства спољних послова Руске Федерације који је више награда него поклон како је казао Баранов.

Високопреосвећени епископ нишки Арсеније говорећи о делу цара Константина и царице Јелене истако је да цар Константин и његовa Светa мајкa Јеленa настављају да буду инспирација и симбол древности и значаја нашег града који ће константиново наслеђе јачати и користити као темељ даљег напретка.

У име Народног музеја Ниш о значају археолошког налазишта Медијана и плановима за даља истраживања говорила је директорка те културне установе Весна Црноглавац.

Још садржаја