Актуелно

Буџет за 2024. годину  развојни и социјални

Јавна расправа о Нацрту буџета за 2024. годину одржана је у Градској кући у којој су учествовали грађани Ниша са својим предлозима за даљи развој града, изградњу путне и комуналне инфраструктуре, социјална давања и за издвајања у другим областима друштвеног живота.   Градоначелница Ниша Драгана Сотировски је казала да су за јавну расправу позвани суграђани, политичке организације, невладин сектор још 19.августа да би предложили идеје како да Град боље приходује али и како да се уложи новац свих нас.  

Додала је да ће новац бити уложен у завршетак започетих пројеката, опремање индустријске зоне, изградњу комуналне и путне инфраструктуре. Биће повећана и давања осетљивим категоријама становништва и спортским клубовима.  

Ниш ће се уређивати и градити и у 2024.години у очекивању нових инвестиција које значе и нова радна места која су мотор развоја града и државе. 

Укупан обим буџета за 2024. је 16,2 милијарде динара. Бележи се раст прихода од пореза на зараде и прихода од пореза на имовину.  Градоначелница је подсетила да је прошле године реализација буџета износила 90 одсто и да се очекује да тај ниво буде достигнут и у овој години.

Још садржаја