Актуелно

УНИЦЕФ ће постати партнер младима у Омладинском центру

Јована Митић, помоћница градоначелнице Ниша за међународну сарадњу разговарала је у Градској кући са директорком УНИЦЕФ-а Дејаном Костадиновом која је са сарадницима боравила у Нишу. Посебно су се осврнуле на положај и потребе младих и отворању Омладинског центра који ће се налазити у згради Учитељског дома. Састанку је присуствовао и Душан Радивојевић, директор КЛЕР-а.

Митић је истакла да је Омладински центар неопходан младима у граду јер не постоји, осим Канцеларије за младе, друго место за њихово окупљање, рад и развијање омладинске политике.

Према речима директора КЛЕР-а Душана Радивојевића, средства за реконструкцију будућег мултифукнцкионалног простора за младе обезбеђена су из Министарства туризма и омладине и Града. Он је додао да Ниш други град у Србији после Новог Сада који ће добити Омладински центар.

Директорка УНИЦЕФ-а у Србији истакла је да је Омладински центар један од важних пројеката на коме раде са локалном самоуправом Ниша.

После састанка у Градској кући директорка УНИЦЕФ-а је са сарадницима и домаћинима обишла зграду Учитељског дома.

Лазар Петровић, председник Канцеларије за младе Ниш је истакао да је веома значајно да млади имају простор који ће бити добро опремљен. То ће бити простор где млади могу да стварају и да буду креативни.

Још садржаја