Актуелно

Ниш добија Национални гимнастички центар, Јапан ће помоћи опремање

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски разговарала је са амбасадором Јапана у Србији Имамуром Акиром који је боравио у Нишу о будућој сарадњи две земље у области економије, културе и спорта. Упознала га је и са планом изградње Националног гимнастичког центра у Нишу. Сусрету са амбасадором присуствовао је и председник Гимнастичког савеза Србије, иначе Нишлија, др Саша Величковић.

Градоначелница је истакла да ће се Национални гимнастички центар налазити у Чаиру на површини од 3000 квадрата. Додала је да је идеја да се дом гимнастичара налази у Нишу потекла од Гимнастичког савеза Србије али да је идеју подржао и Моринари Ватанаби, председник Светске гимнастичке федерације, који је амбасадоров сународник.

Амбасадор Јапана у Србији Имамуро Акира је изразио задовољство што су у припреми гимнастичког центра учествовале и компаније из Јапана. Додао је да ће гимнастичке справе за центар, када буде завшен, бити донација Јапанске и Светске гимнастичке федерације.

Саша Величковић, председник Гимнастичког савеза Србије је рекао да има потребе и могућности да се управо у Нишу изгради национални гимнастички центар јер Ниш има потенцијала.

Још садржаја