Актуелно

130 домаћинстава уз помоћ Града у сарадњи са ЕД и ЕПС враћено на електромрежу

У Градској кући организован је још један пријем грађана који су без струје и имају проблема са прикључком на мрежу, а до сада је Град заједно са ЕД и ЕПС Снабедање 130 породица вратило на електромрежу. Састанку су присуствовали градоначелница Ниша Драгана Сотировски, Игор Николић, директор ЕПС Снабдевање и Драган Милентијевић, координатор дистрибутивног подручја Ниш са својим сарадницима.

Према речима градоначелнице Сотировски разговор са суграђанима није увек лак али је плодоносан јер је у кућама неких од њих после 10 година чекања поново засијала сијалица. Додала је да је Ниш први Град у Србији који је организовао пријеме грађана искључених са електромреже. Акција ће бити настављена јер Град жели да помогне свима који желе да до краја испрате процедуру која зна да буде тешка али исплатива.

Највећи проблем грађана који су без струје нису више стара дуговања или, пак, нелегализовани објекти већ то што власници немају наследна решења и доказ да је кућа њихова.

Грађани на пријему, на коме је Град посредник између грађана и ЕПС-а, добијају прецизно обавештење о томе шта треба да учине, коју документацију да поднесу да би се прикључили на електрумрежу. Са пријема одлазе задовољни јер су решили проблем са којим су се деценијама борили.

Још садржаја