Актуелно

Добровољни ватрогасци спремни за ванредне ситуације

На Тргу краља Милана одржана је здружена вежба добровољних ватрогасних друштава из Ниша, Ватрогасно – спасилачке бригаде Ниш и Хитне помоћи. Показали су како удруженим снагама реагују у случају саобраћајне несреће и појавом пожара. Здружену вежбу пратили су в.д. помоћника министра унутрашњих послова и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић и градски већник Ненад Станковић, ресорно задужен за ванредне ситуације.

Према речима Луке Чаушића, овакви догађаји су изузетно важни јер земља мора да буде спремна да реагује и да ангажује све своје капацитете како би се на прави начин реаговало и одговорило на ванредне ситуације и све чешћих и тежих елементарних непогода. Добровољни ватрогасци су ти који представљају значајну снагу за одговор на овакве догађаје и помоћ професионалним ватрогасним јединицама.

У Нишу је за последњих неколико година после паузе од три деценије оформљено пет добровољних ватрогасних друштава. Најстарије међу њима је Градско добровољно ватрогасно друштво, а ту су и „Константин“, „Наис“, „Јединство“ и „Стеван Синђелић“.

Станковић додаје да град помаже њихов рад финансијски али и набавком опреме. У случају ванредних ситуација ова друштва се стављају на располагању како би заштитили грађане и њихову имовину.

Још садржаја