Актуелно

Ниш добио Палату правде, налази у реновираној касарни „Филип Кљајић“

Ниш је добио Палату правде која се налази у реновираној касарни „Филип Кљајић“. Просторије су обишли и предали их правосудним органима председник Владе Републике Србије Милош Вучевић, министар за јавна улагања Дарко Глишић и министарка правде Маја Поповић заједно са министарком за државну управу и локалну самоуправу Јеленом Жарић Ковачевић и градоначелницом Ниша Драганом Сотировски као и представницима нишког правосуђа.

Премијер Милош Вучевић рекао је, након обиласка Зграде правосудних органа у Нишу, да ова зграда која је проглашена спомеником културе представља спој наслеђа и модерног. Нове просторије значе и боље услове за рад запослених у правосуђу. За грађане то значи бржи приступ правди.

Према речима министарке правде, адаптација и реконструкција објекта чија је површина 8.000 квадрата, коштала је 7,5 милиона евра и комплетно је финансирана из државног буџета. Подсетила је да је касарна рађена крајем 19. и почетком 20.века.

Простор у згради први су добили Више јавно тужилаштво и Прекршајни суд. Сада ће се уселити и Привредни и Виши суд у Нишу, као и одељење Управног суда у Нишу. Суднице, 13 их је, и кабинети за судије и јавне тужиоце опремљени су најсавременијом опремом.

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски додаје да је са реновирањем касарне „Филип Кљајић“ у Палату правде, реконструкцијом улице Војводе путника и изградњом два кружна тока, реновирањем ОШ „Краљ Петар Први“ овај део Ниша добио сасвим нов изглед.

Још садржаја