Актуелно

У Нишу отворено треће рециклажно двориште

На Сточном тргу у улици Ивана Милутиновића отворено је треће рециклажно двориште у Нишу које је обишла градоначелница Драгана Сотировски са градским већником Мирославом Ђокићем и в.д. директора ЈКП „Медиана“ Иваном Михајловићем. Прво рециклажно двориште отворено је у насељу Црвена звезда, ГО Палилула, а друго у улици Бранка Крсмановића, ГО Медијана, a мисија Града је да свака општина добије рециклажно двориште.

Према речима градоначелнице Ниша ово је један од начина да Ниш постане лепши и чистији град. Због тога би требало више да обратимо пажњу на хигијену. ЈКП „Медиана“ предано ради на томе да нам град буде чист али у томе морају да помогну и грађани.

Иван Михајловић, в.д. директора ЈКП “Медиана” каже да је само у прошлој години ово предузеће уклонило 11.000 метара кубних отпада са дивљих депонија. Отварање рециклажних дворишта представља системски вид борбе против стварања дивљих депонија.

Грађани у рециклажним двориштима могу бесплатно да одложе било који отпад, а запослени ће им помоћи у сортирању. Трећина отпада из ових дворишта се рециклира.

Из Града најављују да је Пантелеј следећа општина која ће добити овакво место за одлагање отпада.

Радно време рециклажног дворишта је 24 сата.

Још садржаја