Актуелно

Формиран Савет за здравље Града Ниша

Предлог и израда плана јавног здравља, заштита права пацијената, смањење листа чекања и боља сарадња са пацијентима, али и побољшање услова у здравственим установама, основна су питања којима ће се бавити ноформирани Савет за здравље Града Ниша. Формирању савета присуствовала је и градоначелница Ниша Драгана Сотировски ,а за председницу Савета именована је Данијела Нешић, помоћница директора Дома здравља Ниш. Један од приоритета биће и изградња Клиничко болничког центра.

Према речима градоначелнице Сотировски за бољу медицинску услугу грађанима јако је важна сарадња здравствених установа која је већ сада на високом нивоу, али и њихова опремљеност. Превентива је важна јер се на тај начин штити становништво али и смањују трошкови у здравству, а посебну пажњу треба поклонити јавном здрављу.

Заменик председнице Савета је др Миодраг Стојановић, в.д. директора Института за јавно здравље Ниш. Чланови ће бити Душица Давидовић, заменица градоначелнице, Данијела Спасовић, вршилац дужности начелника Градске управе за друштвене делатности, Зоран Јовић, директор Центра за социјални рад „Свети Сава“ Ниш, као и директори свих здравствених установа у Нишу, декан Медицинског факултета.

Разматрање приговора о повреди права пацијената, подстицање и организовање активности у области јавног здравља на локалном нивоу, анализа здравственог стања становништва, иницирање и спровођење активности промоције здравља и спровођења мера за очување и унапређење здравља, спречавања и сузбијања заразних и хроничних незаразних болести, само су део активности које ће покренути и којима ће се бавити Савет за здравље.

Још садржаја