Крећимо се квалитетније – штедимо енергију

Сваке године у периоду од 16. до 22. септембра одржава се Европска недеља мобилности, манифестација која има за циљ да фаворизује немоторизоване видове превоза у односу на аутомобилски саобраћај који користи фосилна горива, у циљу унапређења квалитета животне средине.

Тема овогодишње кампање је “Уштеда енергије” а слоган “Крећимо се квалитетније – штедимо енергију”односи се на могућности уштеде горива и енергије уопште и то кроз мотивацију грађана да користе активне видове кретања, промоцију обновљивих видова енергије у мобилности и заговарање што мање зависности од употребе аутомобила.

Град Ниш, у сарадњи са партнерима – удружењем бициклиста “Караван тим” и ЕУ инфо кутком Ниш, ове године припремио је низ тематских активности које се одржавају на јавним површинама у нашем граду. У сарадњи са Научно-технолошким парком по први пут организује се стручни скуп на ком ће бити презетиране теме које су од значаја за планирање одрживе урбане мобилности у Нишу.

Овом приликом позивамо све грађане и заинтересоване учеснике да нам се придруже.

Организатори манифестације :

Град Ниш – Градска управа за комуналне делатности и инспекцијске послове – ЕУ инфо кутак Ниш – Удружење бициклиста „Караван тим“