Дефиле нишких бициклиста у оквиру Европске недеље мобилности

У оквиру Европске недеље мобилности Град Ниш, Удружење бициклиста „Караван тим“ и ЕУ инфо кутак Ниш организују „Дефиле нишких бициклиста“ у недељу, 17. септембра 2023.
Позивамо вас да нам се придружите сами или у друштву чланова породице, пријатеља, колега, наставника. Овом активношћу желимо да афирмишемо коришћење бицикла у градском саобраћају код свих генерација, скренемо пажњу на значај који вожња бициклом има за здравље људи и животну средину.
Тема овогодишње Европске недеље мобилности је „Уштеда енергије“, а слоган „Крећимо се квалитетније – штедимо енергију!“ усмерена је на могућности уштеде горива и енергије уопште и то кроз мотивацију грађана да користе активне видове кретања, промоцију обновљивих видова енергије у мобилности и заговарање што мање зависности од употребе аутомобила.
Окупљање бициклиста учесника заказано је за недељу, 17. септембар у 11 часова на Тргу Краља Милана, док ће дефиле кренути у 11:30 часова. За учешће деце млађе од 12 година обавезно је присуство родитеља или старатеља. Рута је дуга 8 км и потребно је око 45 минута лагане вожње уз обезбеђено присуство редара и саобраћајне полиције који ће бринути о безбедности свих учесника.
НАПОМЕНА: У случају јаке кише и временских неприлика, догађај ће бити одложен, о чему бисмо Вас обавестили. Информације о евентуалном одлагању услед лошег времена могуће је потражиту и на Фацебоок страници ЕУ инфо кутка Ниш.
Спортске игре – Бициклистичка вожња се завршава у Парку Чаир где ће по доласку бициклиста од 12.15х, за све учеснике Дефилеа који желе, али и остале заинтересоване пролазнике и посетиоце највећег градског парка, бити организован програм уз различите спортске игре који ће предводити наши сарадници из Дечије академије спорта.
Приказ мапе бициклистичке вожње