Актуелно

Трeнинг за возаче двоточкаша

У сарадњи Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије и Града Ниша организована је обука и тренинг за возаче двоточкаша са циљем њиховог безбедног учешћа у саобраћају.

Као локална самоуправа помажемо да се овакви тренинзи одржавају и ово је шеста година тог пројекта чији је циљ  безбедно учешће возача двоточкаша у саобраћају на улицама Ниша, рекла је градоначелница Ниша Драгана Сотировски која је посетила практичну обуку возача мотоцикала и мопедиста на паркингу поред „Рода центра“.

Статистика нас упозорава,  ове године у Нишу су се догодиле 22 саобраћајне незгоде у којима су учесници у саобраћају били возачи мотоцикала, а у једном случају смо имали и смртни исход, навела је она.

Према њеним речима, Град Ниш ће следити упутства саобраћајне полиције у постављању видео надзора и заштитних ограда на булеварима како би се покриле „црне тачке“ у граду где је ризик да дође до саобраћјне незгоде највећи.

Када седнете на мотоцикл 20 пута су веће шансе да доживите саобраћајну незгоду у односу на возача путничког возила, 45 пута да смртно страдате, а чак 90 пута да задобијете тешке телесне повреде, рекао је Миодраг Димитријевић руководилац пројекта обуке возача двоточкаша.

Он је рекао да су често за изазивање саобраћјне незгоде криви возачи мотоцикла, али да је у већини случајева кривица на страни возача путничких возила.

Циљ тренинга је припрема возача двоточкаша за безбедно учешће у саобраћају, а то можемо да постигнемо само ако обуку тих возача подигнемо на много виши ниво, напоменуо је Димитријевић.

Још садржаја