Актуелно

Отворени Дани туризма у Нишу

Градска већница Адриана Анастасов отворила је Дане туризма у Нишу који се одржавају под слоганом „Бирам срцем, бирам Ниш“, манифестацију којој присуствују излагачи из целе Србије, као и гости из Мекедоније и Бугарске.

Организатор манифестације је Туристичка организација Ниша под покровитељством Града Ниша.

Туризам је приоритет Града Ниша, рекла је Анастасов поздрављајући представнике Министарства трговине, туризма и телекомунаикација, Туристичке организације Србије, представнике туристичких организација градова и општина из Србије, госте из иностранства и грађане.

Говорећи о туристичкој понуди Ниша и плановима за наредни период, Анастасов је рекла да Ниш чува континитет културних и туристичких манифестација поштујући прописане епидемилошке мере.

Вршилац дужности директора Туристичке организације Ниша Драгана Петковић је изразила наду да ће се гости уверити у аутентичну туристичку понуду Ниша и у нишки мерак током свог боравка у Нишу.

Она је најавила одржавање конференције на којој ће се разговарати о формирању туристичке регије југоисточне Србије и о новим моделима рада у области туризма са циљем да се у што краћем периоду превазиђу ефекти кризе изазване пандемијом.

Ниш је све интересантнији домаћин и страним гостима о чему говоре и статистички подаци, истакао је државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникацијама Жикица Несторовић указујући на велике туристичке потенцијале Ниша.

Туристичка привреда показала је у време кризе велику виталност и флексибилност и број домаћих и страних гостију у овој години указује на њен опоравак, оценила је помоћница директора Туристичке организације Србије Васна Раца Радисављевић.

Домаћини и гости обишли су штандове туристичких организација у парку испред Градске куће где је манифастација ове године отворена и где се одржава уз поштовање епидемиолошких мера.

Још садржаја