Актуелно

Одржане спортске игре основаца у Нишу

Спортске игре младих одржане су у Нишу, а најуспешнији ће се кроз такмичења и у другим српским градовима борити за пласман на завршним спортским играма основношколаца које ће бити одржане августа месеца ове године у Сплиту.

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски, градска већница за образовање Марија Ранђеловић, спортски директор Дунав осигурања и Спортских игара младих Слободан Поповић, заједно са младим спортистима, упалили су бакљу пријатељства чиме су означили почетак такмичења.

Поздрављајући учеснике игара у Основној школи „Душан Радовић“, градоначелница Драгана Сотировски је рекла да Град Ниш посвећено ради на развоју школског спорта.

Она је деци пожелела да буду здрави, весели и да буду најбољи у свему.

Марија Ранђеловић је оценила да је Град Ниш показао озбиљност у организацији игара чиме је желео да укаже на важност школског спорта.

Она је напоменула да ће Град Ниш наставити са улагањима у спортску инфраструктуру у нишким школама и да ће радити на ширењу мотивације код младих и деце да се баве спортом.

Поповић је учесницима игара пожелео да остваре своје циљеве на такмичењу, а Граду Нишу захвалио на показаном разумевању за игре и на успешној петогодишњој сарадњи.

Покровитељ игара је Дунав осигурање, компанија која ће ове године доделити три стипендије у вредности од по 1.000 евра онима који буду најдружељубивији и који буду показали највише толеранције и фер-плеја у спорским надметањима.

Још садржаја