Актуелно

Пријем за учеснике пројекта „Бакина кухиња“ из пет земаља Европе

У Градској кући приређен је пријем за средњошколце, учеснике пројекта „Бакина кухиња којим се промовише култура и традиција пет европских земаља и Србије.

Ученике и њихове професоре из Белгије, Турске, Литваније, Хрватске, и Италије примила је градска већница за образовање Марија Ранђеловић која је рекла да је ово један веома интересантан пројекат у оквиру Еразмус плус пројекта, јер се бави неуобичајеном темом за младе, а то је кулинарство.

Пожелевши им да из Ниша понесу незаборавне успомене и стекну трајна пријатељства, Марија Ранђеловић је истакла да се „ка универзалном стиже кроз национално и традиционално“.

Пројекат се бави здравом храном, здравим стиловима живота, спремањем традиционалних јела по рецептима које су користиле баке ученика, а до краја пројекта биће објављен и мали електронски кувар са рецептима.

У име домаћина, Правно-пословне школе у Нишу, на пријему је захвалио директор Милорад Гавриловић који је рекао да сада успостављена пријатељства, ученици треба да искористе када једног дана постану успешни предузетници и пословни људи и то на добробит свих нас.

Још садржаја