Актуелно

Амбасадори арапских земаља у Нишу

    Градоначелница Ниша Драгана Сотировски са сарадницима била је у Градској кући домаћин амбасадорима арапских земаља, Палестине, Алжира, Либије, Египта и Ирака.

    Пријатељство и поверење су речи које најсадржајније описују разговор са амбасадорима арапских земаља који смо водили, оценила је градоначелница Ниша.

Према њеним речима, сагласили смо се да нашу сарадњу унапређујемо и да је обогатимо новим садржајима у областима образовања, туризма и привреде. 

Изражена је обострана жеља да Ниш буде место студирања још већег броја студената из арапских земаља, да кроз културну размену представимо себе у тим земљама и да у Нишу још боље упознамо њихову културу, обичаје и језик, навела је Драгана Сотировски.

 Она је изразила велико задовољство због сусрета са амбасадорима који ће током боравка у Нишу посетити Регионалну привредну комору и Научно-технолошки парк.

У име делегације арапских земаља која представљала све арапске земље, а не само оне из којих долазе, на гостопримству је захвалио Његова екселенција амбасадор Палестине Мохамед Набхан.

Још садржаја