Актуелно

Градско веће утврдило Предлог одлуке о буџету за 2023. годину

    Градско веће утврдило је Предлог одлуке о буџету за наредну годину у укупном обиму од 13,4 милијарде динара и више одлука које прате тај најважнији документ.

    Буџет Града Ниша повећан је у односу на 2020. годину за три милијарде динара захваљујући расту броја запослених и изградњи.

    Како је наведено на седници, за 10 година број незапослених је са 36.000 смањен за 16.000. Број запослених у Нишу сада износи 83.000 радника.

    Градско веће утврдило је Предлог одлуке кадровског плана према коме неће бити повећања броја запослених у градским управама.

    Како је речено на седници, приходовна страна је на здравим ногама, буџет је развојни, али се водило рачуна и о социјалним давањима уз повећање броја услуга.

    Повећање плата у јавном сектору које је најављено неће за последицу имати повећање услуга и неће бити оптерећење за грађане. 

Кроз усвајање одлука о таксама растрећују се привредници за коришћење јавних површина до 50 одсто и усклађују плаћања према профитабилности појединих делатности. 

Градско веће је усвајањем предлога измена и допуна Одлуке о правима из области социјалне заштите на територији Града Ниша, ратним ветеранима олакшало плаћање комуналних услуга.   

    Говорећи о Предлогу буџета који ће бити водич и путоказ развоја града у 2023. години, градоначленица Ниша Драгана Сотировски је рекла да је тај најважнији документ резултат разговора са грађанима током 2022. године  и њиховим потребама.

Она је захвалила свим грађанима који су својим предлозима и сугестијама помогли да се дође до буџета који је, према оцени из јавне расправе, по њиховој мери. 

Још садржаја