Актуелно

Ниш и Источно Сарајево братски градови

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски и градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић потписали су у Градској кући Споразума о сарадњи који је наставак и нови почетак досадашњег заједничког рада на очувању идентитета нашег народа са обе стране Дрине.

Како су истакли потписници, Споразумом о сарадњи уткан је и придодат још један важан сегмент јачању темеља веома успешне сарадње Србије и Републике Српске.

Споразум о сарадњи је круна братске повезаности коју већ остварују градске општина Пантелеј и Црвени крст са општинама Илиџа и Пале у Источном Сарајеву.

Решени да негују културу сећања и сарадњу у свим областима друштвеног живота, заједнички рад, како је истакнуто током разговора у коме су учествовале делегације два града, одвијаће се превасходно у корист грађана.

Поносна сам као Српкиња што сам била у прилици да потпишем документ од великог значаја за садашње, али и будуће генерације наших градова и нашег народа са обе стране Дрине, рекла је градоначелница Ниша.

Она је захвалила шефу Представништва Републике Српске у Србији Младену Цицовићу на подршци досадашњој сарадњи и у заједничком креирању сарадње два града потписника у наредном периоду.

Ћосић је рекао да Споразум о сарадњи повезује Ниш који је један од најстаријих градова на Балкану и Источно Сарајево који је најмлађи град и у којој је створена Република Српска.

Потписивањем Споразума о сарадњи формализовано је оно што већ радимо, оценио је Цицовић и нагласио да помоћ Србије Републици Српској никада није недостајала, као и да је та помоћ и сарадња у последњих 10 година на веома високом нивоу.

У разговору делегација пре потписивања важног документа учествовали су из Ниша председник Скупштине града Бобан Џунић, заменица градоначелнице Душица Давидовић, помоћница градоначелнице Владислава Ивковић, градски већници Ненад Станковић, Адриана Анастасов и Марија Ранђеловић, директор КЛЕР-а Душан Радивојевић, а из Источног Сарајева Слободан Амовић, заменик градоначелника и Огњен Сладоје, шеф градоначелниковог кабинета.

Још садржаја