Актуелно

Проблеми грађана – изазови који се решавају

У Градској кући је одржан редовни пријем грађана током којег је више од 50 суграђана било у прилици да изнесе свој предлог и захтев. Ситуације за које грађани користе прилику да се директно обрате градоначелници и њеним сарадницима су углавном везани за комуналну инфраструктуру, као што су поправке путева, водовод и канализација.

Према речима градоначелнице Ниша Драгане Сотировски највеће задовољство представља када после неког времена суграђани позову и кажу да је проблем који су имали решен.

Градоначелница је најавила је да ће у овој години наставити и са караваном и обиласком нишких насеља.

Сотировски је истакла да су захваљујући пријемима и могућности да од грађана чују о њиховим потребама надлежни у бољој ситуацији да у одређеним ситуацијама адекватно реагују.

Још у току пријема решен је проблем пензионера са Медијане који су тражили простор где би могли да се окупљају. Понуђено им је неколико локација а они ће изабрати ону која буде највише одговарала. Град ће се потрудити да у скоријој будућности свакој општини одреди место за окупљање најстаријих суграђана како би квалитетно проводили слободно време.

У насељу Бранко Бјеговић грађани су дошли са захтевом за уличним осветљењем и успоривачима брзине у улици која води до школе и вртића.

У решавању захтева грађана укључени су и председници градских општина јер су општине те којима се грађани прво јављају и где се одређују приоритети.

Наташа Станковић, председница ГО Пантелеј је истакла да је захваљујући дијалогу са грађанима прошле године у овој општини асфалтирано 25 улица, приводи се крају изградња новог вртића а грађани који живе на Сомборском булевару добиће и пијацу.

До сада је више хиљада суграђана учествовало на пријемима са градоначелницом и очекујемо да ће овај број само расти. Желимо да што већи број грађана искористи могућност да у контакту са надлежнима изнесе нове предлоге и идеје за унапређење инфраструктуре и услуга у граду.

Још садржаја