Актуелно

Музичари Симфонијског оркестра Ниш први пут добили нове инструменте које је Град обезбедио

Музичарима Симфонијског оркестра Ниш Град је обезбедио 15 нових инструмената, 8 гудачких и седам дувачких. Гудачке инструменте су добили после 70 година чекања, буквално од оснивања, док су дувачке добили после 15 година.

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски обишла је музичаре и договорила са њима да до краја године оркестар буде комплетно опремљен и најавила да ће Град докупити недостајајуће инструменте.

Директорка ове установе Татјана Величковић Минчић је казала да је ово историјски догађај за њих. Град им је за сада обезбедио четири виолине, две виоле и два виолончела. Обезбеђена су и два комплета кларинета, једна хорна, једна флаута и једна обоа.

Станислава Алађозовски, прва виолина и концертмајсторка, истиче да су добили више него што су очекивали, јер набавка гудачких инструмената није једноставна, али сада део музичара не мора да носи своје инструменте од куће.

Диригент мр Зоран Станисављевић је истакао да су музичари јако задовољни, јер коначно имају чиме да раде, али да би све било још боље неопходна је и нова музичка дворана.

Још садржаја