Актуелно

Наставак сарадње између Народне библиотеке „Стеван Сремац“ и Америчког кутка

Амерички кутак у Нишу основан је 2002. године кроз партнерство Града Ниша, Амбасаде САД у Београду и Народне библиотеке „Стеван Сремац” Ниш. Сарадња библиотеке и Амбасаде траје дуже од двадесет година, а сада је потписан нови уговор којим се настављају заједничке активности до 2028.године.Уговор су потисале у присуству градске већнице Адриане Анастасов, Душица Миливојевић, представница Америчке амбасаде у Београду и Соња Шуковић, директорка Народне библиотеке „Стеван Сремац“.

Према речима директорке Шуковић Амерички кутак је изузетно посећен јер је све више младих али и старијих особа заинтересовано за литературу која им је понуђена.

Многе књиге и часописи са америчког континента доспели су на полице Америчког кутка, а сарадници Америчког кутка често организују добре и посећене програме различитог карактера и то изложбе, предавања, промоције и пројекције.

Душица Миливојевић је истакла да у Нишу има највише младих са којима раде и да је у току пројекат који је окупио младе из целе Србије и још две земље у региону.

Још садржаја