Актуелно

Параолимпијци у Градској кући

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски састала се у Градској кући са председником Параолимпијског комитета Србије Зораном Мићовићем и нишким параолимпијцима.

Парастонотенисер Андреј Радуловић је после повреде у саобраћајној несрећи 2018. године одлучио да почне да се бави овим спортом и каже да му је то доста помогло током опоравка.

Он сматра да је свака помоћ града добродошла јер је клубовима спортиста са инвалидитетом неопходна помоћ и државе и локалних самоуправа.

Нема међународног параолимпијског такмичења на коме се не завијори наша застава, то су спортисти који заслужују подршку и зато смо са градоначелницом договорили нове моделе помоћи, рекао је председник Параолимпијског комитета Србије Зоран Мићовић.

Град Ниш спреман је да помогне спортистима параолимпијцима међу којима има и оних који бележе велике успехе на домаћим и међународним такмичења и тако на најбољи начин представљају наш град, поручила је градоначелница Сотировски. Дугорочно добро би било да параолимпијци формирају своје удружење или савез на нивоу града, јер би тако могли да те спортисте лакше сагледамо и обезбедимо финансирање.

Док се то не деси помагаћемо им на друге начине, на пример обезбеђивањем превоза како би отишли на такмичења у земљи и иностранству јер и сами кажу да су им то највећи трошкови, рекла је Сотировски.

 

Још садржаја