Актуелно

Завршена Улица 63. Падобранске бригаде

Улица 63. Падобранске бригаде, некадашња Сарајевска, у Градској општини Црвени крст у потпуности је завршена, а градоначелница Ниша Драгана Сотировски са сарадницима обишла је урађено. Пре асфалтирања коловоза и уређења тротоара обновљене су водоводна и канализациона мрежа.

Љубиша Златановић члан Савета грађана рекао је да се на уређење улице дуго чекало, иако се ради о важној саобраћајници за тај део града. Када је у нашем насељу боравио Градски караван, са градоначелницом смо договорили да се улица среди, она је дала реч и у потпуности је одржала, каже Златановић.

Онако како договарамо са Нишлијама тако и радимо поручила је Сотировски. Састали смо се и са мештанима који су нам саопштили шта даље треба да се ради у том делу града, и већ сутра ујутру њихови представници доћи ће на састанак у Градску кућу како би пронашли најбоља решења каже градоначелница. Она је, говорећи о наредним плановима, рекла да се машине сада селе у улицу Војводе Путника где се настављају радови на кружном току, паралелно се завршавају улице у свих пет градских општина, уређују паркови, а у селима приоритетно је решавање проблема водоснабдевања.

Председник општине Црвени крст Мирослав Милутиновић рекао је да је Улица 63. Падобранске бригаде била једна од приоритетних за решавање, али да се у тој општини доста ради и на селу. Пре десетак дана представници савета грађана из шест села у нашој општини били су у Градској кући како би са градоначелницом утврдили приоритете које треба решавати и поручујем да ће 2023. Бити година изградње, каже Милутиновић.

Вршилац дужности директора Дирекције за изградњу града Зоран Прокић рекао је да ово јавно предузеће тренутно има 24 активна градилишта, а како би се испоштовали рокови ради се и суботом и недељом. У општини Црвени крст завршавамо још једну важну саобраћајницу од Миљковца до Церја дужине око 8 километара која ће бити готова за око месец дана чиме ће новим коловозом спојити Црвени крст и Пантелеј, каже Прокић.

 

Још садржаја