Актуелно

Деманти

У вези са спекулацијама појединих службеника запослених у Управи за органе Града и грађанска стања Града Ниша, који су на друштвеним мрежама и у медијима изнели низ неистина, а после усвајања Правилника о изменама и допунама Правилника о организацији и систематизацији радних места поменуте Управе од стране Градског већа, обавештавамо вас да је некадашњи Сектор за информационо-комуникационе технологије Правилником прерастао у Сектор за опште послове, информатичко-комуникационе технологије и људске ресурсе.

Нико од службеника није остао без посла, нити је распоређен на ниже радно место, већ је због рационализације и промена описа радних места смањен број руководилаца којих је у поменутом Сектору са 24 запослена било чак 7, што је готово сваки трећи радник. Рационализација је била неопходна због увођења Јединственог управног места (ЈУМ) и преузимања Сектора ИКТ из Управе за грађевинарство као и због недавног отварања Канцеларије за брзе одговоре, која је софтверски повезана са Управом Министарства за државну управу и локалну самоуправу, али и предстојећим отварањем модерног СКИП центра.

Део запослених радиће у Сектору за грађанска стања и развој електронске управе где ће свакако бити потребнији Управи.

Као важна Управа Града Ниша која запошљава 162 службеника, изражавамо жаљење што су колеге, злоупотребивши тренутак у коме се као друштво налазимо, политизовале један уобичајени радни процес, кријући своје лично незадовољство и сујету.

Подсећам да Правилник о организацији и систематизацији радних места у Управи који усваја Градско веће није могуће донети преко ноћи и да су на њему запослени радили већ дуже време.

Руководећи се приоритетима Владе Републике Србије и једним од предуслова за приступање ЕУ, односно реформом јавне управе, сматрамо да потези појединаца не смеју и не могу да нас зауставе у јасно дефинисаним циљевима које очигледно појединцима који су навикли на одређене привилегије нису важни.

У Нишу, 26.маја 2023.године

Марина Јанковић,

В.д. начелница Градске управе за органе Града и грађанска стања

 

Још садржаја