Актуелно

Хор „Учитељска лира“ остаће у згради Омладинског центра

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски је посетила Хор „Учитељска лира“ који пробе одржава у згради Учитељског дома у просторијама које користи и Друштво учитеља. Градоначелница је током посете најавила почетак реновирања Учитељског дома у коме ће се налазити Омладински центар, али је нагласила да због тога хор неће морати да се исели.

Према речима градоначелнице док траје реконструкција зграде Учитељског дома Хор ће пробе имати у Официрском дому, а када се реконструкција заврши и када у згради буде Омладински центар они ће имати посебан простор у згради где ће наставити са одржавањем проба.

Хор „Учитељска лира“ следеће године обележава 30 година рада, а до сада су одржали преко 500 концерата у земљи и иностранству. Хор броји око 40 чланова старије доби, а изводе преко 200 композиција различитих жанрова и на више страних језика.

Рада Лазаревић, руководилац Хора, истиче да је њихов циљ да сачувају музичку културу и наслеђе од заборава. Она је најавила и пролећни концерт који ће Хор одржати 15.априла у сали Симфонијског оркестра.

Још садржаја