Актуелно

Уз помоћ града бољи услови за тренинге ЖФК „Машинац“

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски посетила је ЖФК “Машинац”, а повод је 100 година женског фудбала у Нишу. Прву утакмицу девојке су одиграле 2. априла 1924.године са мушким фудбалским клубом. Тог дана је почела историја жанског фудбала у нашем граду.

Градоначелница Ниша Сотировски је током посете клубу и разговора са руководством навела да ће у наредних неколико месеци Град помоћи да услови у којима девојке тренирају буду бољи. Према њеним речима договорено је да Град финансијски помогне клубу да реконструише трибине.

Перица Крстић, председник ЖФК „Машинац“ је упознао градоначелницу са резултатима које је клуб од оснивања постигао. Са поносом истичу да су пионирке првакиње државе, а сениорке су то биле 24 пута и 15 пута победнице националног Купа. Године 1989.године биле су незваничне првакиње Европе. То су трофеји и резултати који импонују.

Клуб је основан септембра 1970. године, а 1987. године се премешта на нови стадион у Делијском Вису, предграђу Ниша, где и данас игра своје утакмице.

Још садржаја