Актуелно

Радови на обилазници око Ниша почеће најкасније 1.јуна

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је радове на изградњи пруге Ниш – Димитровград. Радове је обишла и градоначелница Ниша Драгана Сотировски. Према њеним речима током обиласка радова разговарало се и о изградњи заобилазнице око Ниша и измештању пруге из центра града, али и о изградњи брзе пруге Ниш – Београд и пруге Ниш – Брестовац.

Градоначелница Сотировски је истакла да ће заобилазница око Ниша дуга 22 километра почети да се гради за два месеца и да ће пруга из центра града бити измештена на шта се деценијама чекало.

Додала је да ће Нишу, Пироту, Белој Паланци, Димитровграду и Бабушници реконструкција железничког правца ка истоку значити много. Радови се изводе и на прузи ка југу, до Брестовца, а ускоро ће почети и на брзој прузи Ниш – Београд која је изграђена 1884. године.

Председник Вучић је казао да је изградња заобилазнице око града за Нишлије огромна вест, уз све пројекте који су рађени, уз све фабрике које су доведене, ово су велике ствари за Ниш.

Током обиласка радова председник Вучић је истако важност и изградње брзе пруге Ниш – Београд када ће се од центра Ниша до центра Београда стизати за 2 сата и 10 минута. Додао је да су ове деонице од стратешког значаја за Ниш и Србију.

Председник Вучић је посебно захвалио Жиофреу, Фон дер Лајен и ЕУ која је за изгрању ових деоница издвојила 430 милиона евра и 108 милиона евра бесповратних средстава.

Још садржаја