Актуелно

Завршни радови на археолошком локалитету Медијана

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски са сарадницима обишла је радове на археолошком локалитету Медијана где је у току реализација пројекта туристичке презентације споменика културе од изузетног значаја за Ниш и Србију.

Вршилац дужности директора Народног музеја Весна Црноглавац рекла је да је завршена реконструкција музејске зграде која је сада у складу са значајем локалитета.

Музејску зграду обишла је градоначелница Ниша са сарадницима и медијским екипама.

Пројекат туристичке презентације Медијане подразумева уређење унутрашњости куполе, откривање мозаика, уређење стаза и ограда око мозаика, као и затварање куполе са северне стране, навела је Црноглавац.

Она је захвалила на подршци Граду Нишу и Канцеларији за локални економски развој која је преузела реализацију пројекта 2018. године.

Како је рекла, следећи корак био би изградња археолошког центра који ће употпунити инфраструктуру Медијане.

Директор КЛЕР-а Душан Радивојевић је рекао да је Медијана као локалитет од изузетног значаја захтеван пројекат са тачно и прецизно уређеним процедурама што је уз потешкоће због Ковида и набавке материјала продужило рок отварања за посетиоце.

Градска већница за културу и туризам Адрана Анастасов захвалила је на подршци коју је Град Ниш имао од Владе Републике Србије и Министарства културе и информисања.

По завршетку пројекта туристичке презентације Медијане локалитет ће бити отворен за госте и посетиоце.

Још садржаја