Актуелно

Отворени 57. Филмски сусрети

Предајом кључева града, ватрометом и традиционалним пријемом градоначелнице Ниша Драгане Сотировски за глумце и званице у Градској кући, почео је Фестивал глумачких остварења домаћег играног филма и Ниш је по 57. пут престоница глумаца и глумачке уметности.

Пожелевши добродошлицу глумцима и протагонистима филмова на Фестивалу глумачких остварења домаћег играног филма, градоначелница Ниша предала је на Летњој позорници у Тврђави кључ града председници жирија Бранкици Зорић Васовић.

Она је захвалила глумцима и верној публици који су испунили Летњу позорници упркос киши.

Кључ града је ваш, Тврђава је ваша, уследиле су речи градоначелнице на које је председница жирија, поздрављајући колеге глумце и публику и проглашавајући Филмске сусрете отвореним узвратила – „Драги глумци, Тврђава је наша“.

Непосредно пре приказивања првог филма, председник Удружења филмских глумаца Србије Растко Јанковић уручио је Награду за изузетан допринос уметности глуме у домаћем филму „Павле Вуисић“ глумцу Славку Штимцу.

У Градској кући градоначелница Ниша приредила је традиционални пријем за глумце и званице поводом одржавања популарних Филмских сусрета.

Добитнику престижне Награде „Павле Вуисић“ глумцу Славку Штимцу  предала је његов портрет, рад нишког академског сликара Милована Пенкова.

Председница жирија Бранкица Зорић Васовић захвалила је на добродошлици, топлом пријему и на неговању традиције фестивала.

Још садржаја