Актуелно

Услов развоја – изградња квалитетне инфраструктуре

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томиславом Момировићем са сарадницима разговарали су на радном састанку у Градској кући о завршетку и изградњи нових станова за припаднике снага безбедности и наставку започетих инфраструктурних објеката.

Изградња квалитетне инфраструктуре је услов за привлачење инвеститора и даљи развој, сагласили су се градоначелница Ниша и министар.

Имали смо конструктиван састанак у Градској кући на коме смо отворили многе теме. Договорили смо се да убрзамо радове на изградњи станова за припаднике снага безбедности и уређењу простора у насељу „Стеван Синђелић“ како би за неколико месеци уселили прве станаре. Разговарали смо о изградњи станова на локацији Ардија где смо започели изградњу Булевара Светог Пантелејмона што не значи да нећемо размишљати и о потенцијалној трећој локацији за изградњу станова за снаге безбедности, рекла је Сотировски после састанка.

Имаћемо већ наредне седмице оперативне договоре о измештању пруге из градског језгра, размотрили смо питање изградње регионалне депоније у склопу пројекта „Чиста Србија“ и отворили питање имовинскоправног статуса зграде на Пантелеју где су, после бомбардовања, усељене породице које су остале без својих кућа, навела је она.

Момировић је истакао да Влада Србије много улаже у изградњу инфраструктуре и да се неће зауставити без обзира на околности у којима се налазимо.

Фокусирани смо на раст и инвестиције и не одустајемо од инвестиција, то се најбоље види у Нишу, рекао је он.

Током посете Нишу министар је са градоначелницом обишао радове на изградњи станова у насељу „Стеван Синђелић“, радове на модернизацији пруге Ниш – Брестовац и радове на изградњи нове терминалне зграде на Аеродрому „Константин Велики“. Пре тога обишао је радове на изградњи прве деонице ауто-пута од Ниша до Мердара.

Још садржаја