Актуелно

Саопштење за јавност ЈКП „Тржница“ поводом реконструкције пијаце „Криве ливаде“

Поводом почетка реконструкције пијаце „Криве ливаде“ и актуелне ситуације у вези са тим, ЈКП „Тржница“ обавештава Нишлије да је закупцима пијачног простора, власницима монтажних објеката, чији објекти ометају радове у овој фази поступка реконструкције, послато обавештење о раскиду уговора о закупу места на време при чему су испоштоване клаузуле уговора којим је предвиђено да уговор престаје да важи „уколико дође до реконструкције пијаце“ и дат отказни рок сходно уговору 15 дана од дана обавештења.

Укупан број објеката који се уклањају је 17, од чега је 1 у власништву ЈКП „Тржница“ Ниш. Простор на коме се сада налазе локали су улаз у будућу пијацу.

На простору пијаце нема власника, већ само закупаца простора са којима је ЈКП „Тржница“ разговарала, као и градоначелница у Кабинету и тада су им понуђене три могућности: (а) уласка у саму пијацу и рад без прекида, (б) наставка рада и прелазак одмах у слободне локале без додатне лицитације и нових накнада или (в) промена локације и пресељење на неку другу пијацу. На разговору у Кабинету са закупцима тезги 31. јула 2023. године у 8.00 сати на састанку је био и Зоран Николић који је јуче злоупотребио медије и изговорио низ неистина, а коме је објашњено какве су могућности за наставак његовог рада.

Подсећамо да су сви објекти на пијаци монтажног типа, привременог карактера, без важеће грађевинске или привремене дозволе.

Закупцима локала биће понуђени и објекти који буду накнадно постављени на пијачни плато, после завршетка реконструкције.

Реконструкцијом пијаце после 30 година Нишлије ће добити модерну наткривену пијацу са осветљењем, нивелисаним платоом, одвојене зелене од робне пијаце са дужим радним временом.

ЈКП „Тржница“ Ниш

 

Још садржаја