Актуелно

Јавни позив за доделу заштитног рама за употребљавани трактор

Агенција за безбедност саобраћаја објавила је 30.08.2023. године јавни позив за субвенционисану доделу заштитног рама за употребљавани трактор за који сва физичка и правна лица на територији Републике Србије могу да поднесу захтев уз испуњавање услова прописаних Уредбом о условима и начину спровођења субвенционисане доделе заштитних рамова за употребљавани трактор.

Захтев могу поднети Агенцији за безбедност саобраћаја закључно са 30. септембром 2023. године у затвореној коверти на адресу: Булевар Михаила Пупина бр. 2, 11070 Нови Београд, са назнаком „Захтев за субвенционисану доделу новог заштитног рама“.

Модели и типови трактора за које се врши субвенционисана додела рамова су: IMT 533, IMT 539, IMT 540, IMT 542 и IMT 549.

Услови и Јавни позив са пратећим формуларима за подношење захтева се налази на сајту Агенције:

www.abs.gov.rs.

Заштитни рам служи да пружи заштиту возача трактора приликом превртања. У Републици Србији, у протекле три године, у саобраћајним незгодама у којима су учествовали трактори, изузимајући несреће ван путева (њиве, шуме, ливаде), погинуло је 83, а повређено 542 лица, подсећају из Агенције за безбедност саобраћаја.

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре је определило 125.000.000 за субвенционисану доделу заштитног рама из буџета Републике Србије у 2023. години. Планирано је да се субвенција према Уредби спроводи и у наредној години.

Још садржаја