Актуелно

Решење за водоснабдевање становника Доњег Власа

Доње Власе има свој водовод, каптажу, довољно воде из Влашког потока, али су славине суве и проблем је вишедеценијски. На прагу су да питање воде реше за дужи временски период.

У првој фази радова просечен је пут до каптаже кроз јако неприступачан терен. Предстоји чишћење каптаже и изградња природних филтера воде од песка и шљунка.

Место одакле се Доње Власе некада снабдевало водом и није оскудевало, посетила је градоначелница Ниша Драгана Сотировски заједно са председником градске општине Палилула Братиславом Вучковићем.

Као град смо озбиљно приступили решавању водоснабдевања у неколико села. Становници Доњег Власа нису имали решено питање водоснабдевања, како су ми рекли, 30 година, рекла је Драгана Сотировски.

Радимо на водоснабдевању у Јасеновику, делу Паљине, Рујнику, Вукманову. Озбиљан је задатак пред нама, напоменула је градоначелница Ниша.

Она је апеловала на суграђане да у летњим месецима покажу више солидарности са оним својим комшијама и суграђанима који живе у вишим деловима града.

Воду морамо да трошимо рационално и да помажемо једни другима, истакла је она.

Вучковић је захвалио граду на прихваћеној иницијативи да се реши проблем воде у Доњем Власу.

Најтежи део посла је завршен, просечен је пут којим се долази до изворишта што раније није био случај, објаснио је он.

Становник села Десимир Николић рекао је да у селу већ постоји 119 прикључака, а Миљан Цветковић верује да ће се решавањем проблема у водоснабдевању многи млади људи одлучити на повратак у Доње Власе.

Још садржаја