Актуелно

Разумевање и помоћ града угоститељима

Град Ниш разуме све тешкоће у пословању угоститеља у време пандемије и спреман је да помогне у границама својих надлежности, закључак је састанка градоначелнице Ниша Драгане Сотировски са сарадницима и представника Удружења власника угоститељских објеката „Константин“.

Биће размотрено питање да се власницима угоститељских објеката плаћање заузећа јавне површине одложи до 1. новембра 2021. године, као и евентуално умањење те закупнине за одређени временски период. Урбанистички услови, према захтеву угоститеља за закуп јавне површине,  важиће две године.

Договорено је заустављање плаћања накнаде за истицање фирме, а биће размотрен проценат умањења закупа градског простора само за угоститеље после 1. маја 2021. године.

Подсећамо да је до 1. маја ове године закуп градског простора мањи за 50 одсто.

Власници угоститељских објеката указали су на потребу репрограма њихових дугова у ЈП „Обједињена наплата“. Најављено поскупљење воде и комуналних услуга, како је истакнуто, неће обухватити правна лица чиме ће Град Ниш привреди па и угоститељима помоћи у време пандемије.

Са представницима удружења договорена је акција добровољне вакцинације запослених који то нису учинили чиме би  радници и гости били безбеднији.

Leave a Reply

Још садржаја