Актуелно

О визији развоја туризма у Нишу

Ниш може за четири године, захваљујући ономе што је пружила природа и што је човек створио, постати регионални туристички центар са понудом која ће парирати већим туристичким центрима у окружењу, сагласиле су се у разговору градоначелница Ниша Драгана Сотировски и министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић са њиховим сарадницима на састанку у Градској кући.

Ниш своју развојну шансу види у туризму и са министарком Татјаном Матић разговарали смо како да нашу туристичку понуду „упакујемо“ у интегрисани туристички производ, рекла је Драгана Сотировски која је министарку обавестила о ономе штa је Ниш урадио и шта планира да уради.

Ниш је аплицирао код Министарства са пројектима уређења полетне стазе за параглајдеристе на територији градске општине Пантелеј где ће следеће године бити одржано светко такмичење у том спорту, као и са пројектом уређења приступа Церјанској пећини која по својој лепоти спада у најлепше пећине југа Европе и Србије, навела је градоначелница.

У разговору је било речи и о пројектима на територији градске општине Нишка Бања као што је изградња аква парка, отворених базена на „Кулишту“ и ботаничке баште, навела је Драгана Сотировски и истакла да је за оживљавање туризма јако важно да је више од 50 одсто Нишлија примило вакцину.

Министарка Татјана Матић истакла је да су иницијативе градоначелнице и њеног тима наишле на одобравање и да ће Министарство наставити са подршком Граду Нишу. Она је подсетила да је Ниш пре пандемије био чак на високом петом месту по интересовању страних туриста за долазак у Србију.

Услов за убрзани развој туризма је да победимо пандемију и то можемо постићи  масовном вакцинацијом, указала је министарка и похвалила  резултате које је постигао Ниш.

Она је најавила спровођење пројекта изградње широкопојасног интернета у руралним крајевима Србије којим је на нишком подручју обухваћено 20 насеља са 3.200 домаћинстава. Можемо рачунати да ћемо имати успешан туризам ако имамо добру путну инфраструктуру и телекомуникациону структуру, напоменула је она.

Leave a Reply

Још садржаја