Актуелно

Пријем за чланове делегације из иностранства

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски примила је у Градској кући чланове делегација из градова и општина из иностранства које су допутовале у Ниш и присуствују обележавању градске славе.

У разговору са пријатељима, градоначелница Ниша захвалила је на њиховом присуству којим су увеличали обележавање дана Светог цара Константина и царице Јелене.

Учесници разговора изразили су спремност да сарадња између Ниша и пријатељских и братских градова буде интензивирана. Истовремено, Ниш је био место повезивања градова који сарађују са Нишом да успоставе односе сарадње и међусобно.

У Ниш су допутовале делегације регије Волви у Грчкој коју наши суграђани препознају по Ставросу, Врасни и Аспровалти. Затим  пријатељи из Великог Трнова, културне престонице Бугарске, Сливена, па из Источног Сарајева, Требиња и Тивта.

Пријему су присуствовали сарадници градоначелнице Ниша, помоћница за међународну сарадњу Јована Митић, градска већница за културу и туризам Адрана Анастасов, градски већник Ненад Станковић и председници градских општина који негују братске односе са градовима чији су представници увеличали обележавање градске славе.

Драгана Сотировски је гостима поклонила Константинов знак, Христов монограм, са жељом да са њим наставе да побеђују.

Гости су у разговору захвалили на гостопримству Граду Нишу и градским општинама које су биле њихови домаћини.

Још садржаја