Актуелно

Посета грчких падобранаца Нишу

      Градоначелница Ниша Драгана Сотировски састала се са ветеранима грчког Удружења падобранаца са Пелопонеза и Удружења ветерана 63. падобранске бригаде у Градској кући. Грчки пријатељи бораве у Нишу поводом обележавања Дана војних падобранаца који се обележава истог дана када и Дан ослобођења Ниша у Другом светском рату.

    Сарадња два удружења траје већ неколико година и током свог боравка грчки ветерани упознаће се са историјом Ниша посетама културно-историјским споменицима у граду и околини.

Председник грчких падобранаца Јоргос Кариотис пренео је градоначелници Ниша предлог градоначелника пелопонеског града Немеје о успостављању блиске сарадње тог грчког града и Ниша који је она са задовољством прихватила. 

Немеја је историјски град познат у митологији као место где је Херакле победио Немејског лава. 

Драгана Сотировски упознала је госте са податком да у Нишу живе потомци грчких породица које су се после Другог светког рата доселиле у Ниш и у занимљивом разговору представила им њихове обичаје и активности на обележавању занчајних празника из грчке историје. 

Председник Удружења ветерана 63. падобранске бригаде Видоје Ковачевић обавестио  је градоначелницу Ниша да их ускоро очекује чланство у Европској асоцијацији падобранаца ветерана. 

Ковачевић је Драгани Сотировски уручио Плакету Удружења ветерана 63. падобранске бригаде за изузетно разумевање Града Ниша за борце и помоћ том удружењу.

Још садржаја