Актуелно

Почела изградња парка на Булевару Немањића и радови у улици Чарнојевића

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски са сарадницима обишла је радове на изградњи парка на Булевару Немањића у градској општини Медијана и радове на реконструкцији улице Чарнојевића на Палилули.

Са нестрпљењем смо чекали на почетак радова на изградњи парка на Булевару Немањића испред тржног центра. Паралелно радимо и парк иза тржног центра. Радићемо наредних година на реконструкцији постојећих паркова и изградити парк на крају Мокрањчеве улице, рекла је Драгана Сотировски.

Верујем да имамо добру визију повећања површина под зеленилом у граду, оценила је она.

Реконструкција улице Чарнојевића неће бити последња у градској општини Палилула где се ради. Убрзо почиње уређење улице Војводе Путника, Врбаска улица је у припреми. Желимо да мотивишемо станаре да уз помоћ града уреде међублоковско зеленило, рекла је градоначелница Ниша током обиласка радова у тој улици.

Градски већник Ненад Станковић рекао је, говорећи о изградњи парка,  да је у току прва фаза изградње која ће бити завршена до почетка новембра ове године, док ће друга фаза бити реализована наредне године.

Он је напоменуо да у парку неће бити комерцијалних садржаја, већ да је опредељење да буде што више зеленила, а мање стаза.

Председник градске општине Палилула Братислав Вучковић, изражавајући задовољство обимом реализованих радова уз подршку града, рекао је  да је на подручју градске општине већ завршена улица Здравке Вучковић и Светолика Ранковића, да ће се радити улица Војводе Путника, Игманска, као и да је уређено 24 километара атарских путева.

Leave a Reply

Још садржаја