Актуелно

Организација „Дан“ уз подршку Олимпијског комитета приредила изложбу

Божидар Божа Маљковић, председник Олимпијског комитета Србије отворио је изложбу „Различити снови – заједничке победе“ у Галерији Арт55 на којој су приказани радови деце са аутизмом, развојним сметњама и инвалидитетом из Организације „Дан“ коју је подржао и Град Ниш. Отварању изложбе присуствовала је и заменица градоначелнице Ниша Душица Давидовић. Ову инклузивну изложбу Нишлије могу посетити до 19. априла.

Тема изложених радова су вредности које промовишу Олимпијске игре.

Душица Давидовић је истакла да Град подржава све идеје и пројекте везане за децу са аутизмом и подсетила да је у Нишу већ одржана изложба њихових радова.

Божидар Божа Маљковић је истакао да је један од циљева Олимпијског покрета да допринесе изградњи мирнијег и бољег света, образовању младих у спорту, и без дискриминације, у духу пријатељства, солидарности, фер-плеја и инклузије.

Андреј Радуловић, стонотенисер у колицима, испред својих другова уметника поручио је да му је спорт помогао да нађе мотивацију и постиже успехе у животу.

Покровитељи изложбе су Олимпијски комитет Србије и званични спонзор Олимпијске репрезентације Србије Фондација „Балкан бет“, која је при отварању изложбе донирала 5.000 евра Организацији „Дан“.

Још садржаја