Актуелно

Одржан свечани пријем за стране делегације поводом градске славе

Опером „Тоска“ Ђакома Пучинија у извођењу Српске омладинске филхармоније на платоу испред Београдске капије Нишке тврђаве почело је обележавање градске славе Свети цар Константин и царица Јелена. Свечарски дани настављени су свечаним пријемом у Градској кући за званице и госте славе, а потом и пријемом за делегације побратимљених градова и градова пријатеља. Међу присутнима било је и 11 иностраних делегација.

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски је поздрављајући присутне поручила да ће сарадња која је започета бити и настављена и подигнута на виши ниво, да је комуникација на локалном нивоу посебно важна за развој и раст градова који размењују искуства у свим областима. Додала је да је ово прилика и да се успостави сарадња и између градова који су гости града Ниша, а о томе сведочи и чињеница да ће ГО Пантелеј и Шуја из Руске Федерације као и Добој из БиХ и Шуја у Нишу потписати споразуме о сарадњи.

Она је истакла да је Ниш увек био отворен за стране делегације, да је за четири године њеног мандата Ниш угостио више од 60 представника амбасада земаља из целог света али и пријатељских градова.

Веселина Тонева, саветница у општини Сливен је истакла да град Ниш има богату историју која може да буде почетак сарадње у туризму, али за то постоји још могућности, док је заменик градоначелника Тивта Андрија Петковић нагласио да авио веза између Тивта и Ниша довољно говори о сарадњи два града.

Продубљивање сарадње очекује и Бранко Короман, председник Скупштине Источног Сарајева, а Панагиотис Епитропоу, помоћник градоначелника Волвија у Грчкој каже да сарадња са градом домаћином траје већ дуже време и да она може само да јача.

Веза са Кином је потврђена јер у граду послоју неколико њихових компанија, а сва су очекивања да ће још бити инвеститора из ове далеке земље.

Још садржаја