Актуелно

Удружење Руско – српског пријатељства „Наисус“ обележило јубилеј, 15 година постојања

Поводом обележавања 15 година постојања удружења Руско – српског пријатељства „Наисус“ из Ниша, у сали Факултета уметности у Нишу, одржана је прослава јубилеја. Новоизабрани председник овог друштва је Ненад Станковић, а обележавању јубилеја присуствовала је и градоначелница Ниша Драгана Сотировски као и делегације из Руске Федерације, из градова Курск и Шуја и Руског дома.

Званице је поздравила градоначелница Ниша Драгана Сотировски осврнувши се на добру сарадњу српског и руског народа, као и значајних активности удружења за протеклих 15 година а нововизабраном представнику Ненаду Станковићу пожелела да ускоро постане и почасни конзул Русије у Нишу.

Окупљенима су се обратили и представници амбасаде Руске Федерације и Руског дома Јевгениј Александрович Баранов, градоначелница града Шује Ивановске области Наталија Владимировна Корјагина и заменик градоначелника града Курска Срегеј Александрович Котљаров. Сви су истакли у својим порукама настављања добре сарадње два народа у свим областима.

Још садржаја